Peter WJ Brouwer

Peter Brouwer

De website ondergaat even een verbouwing,
maar neem gerust contact op!

Facebook
Twitter
Instagram

"Liefde, spijt, schaamte:
niemand kan zo sprankelend
in die gevoelens wroeten
als Peter WJ Brouwer."

Schrijver

Peter WJ Brouwer is schrijver, vertaler en theatermaker. Hij studeerde Duitse Taal- en Letterkunde in Utrecht en woont tegenwoordig in Gelderland. In februari jl. is zijn nieuwe boek verschenen bij uitgeverij In de Knipscheer zijn nieuwe roman Op alles wat ik ben.

 

In 2021 en in 2017 verschenen bij dezelfde uitgever resp. Het oog van de kraanvogel en zijn debuutroman Het Siamees moment. Beide romans oogstten lovende recensies.

 

Theater

Peter werkt in tal van combinaties samen met collega-schrijvers, musici, beeldend kunstenaars, (cultuur)filosofen en televisie- en theatermakers.

Als theatermaker maakte Brouwer verschillende muziektheaterprogramma’s. Zo werkte hij de afgelopen jaren nauw samen met programmamaker Michael Abspoel, met wie hij in Nederland en Vlaanderen rondtoerde met muziektheater rondom Jacques Brel. Recentelijk maakte Brouwer ook een solovoorstelling, Spagaat, waarin hij zijn muziek, teksten en persoonlijke ontboezemingen één verhaal liet vertellen.

 

Agenda

Maandag 27 mei: lezing en discussie met bovenbouwleerlingen scholengemeenschap in (B) Hasselt.
– besloten voorstelling –

Woensdagavond 12 juni:  lezing in Boekhandel Riemer
Adres: Emiclaerhof 18, Amersfoort
Meer informatie

Donderdag 13 juni van 10 tot 12 uur: meet & greet Peter Brouwer tijdens Open Coffee in Velp (G). Bijeenkomst voor freelancers, zzp’ers, studenten
Adres: Ondernemershuis in het Astrum College (lokaal 024, Gruttostraat 10, Velp. )
Aanmelden: ocvelp@gmail.com

Zondagmiddag 29 september: interview en lezing in boekhandel, Beilen.
– nadere informatie volgt – vol