04/03/2024

Op 1 maart 2024 tekende auteur Peter W.J. Brouwer bij Uitgeverij Nobelman.
Peter Brouwer publiceerde drie romans bij Uitgeverij In de Knipscheer, die een dezer jaren zal ophouden te bestaan. Zijn nieuwe roman met de werktitel IJzel zal in de loop van 2026 bij Nobelman verschijnen.
Gerrit Brand: ‘Wij zijn heel blij met de komst van Peter Brouwer naar de uitgeverij. Peter is een geweldige schrijver, die meer aandacht verdient dan hij tot nu toe gekregen heeft. Zijn juist verschenen roman Op alles wat ik ben is een regelrechte aanrader.’
Peter WJ Brouwer is (Eindhoven, 1965) schrijver, vertaler en theatermaker. Hij studeerde Duitse Taal- en Letterkunde in Utrecht. Hij debuteerde als romanschrijver met Het Siamees moment (2017), gevolgd door Het oog van de kraanvogel (2021) en Op alles wat ik ben (2024). Eerder publiceerde hij drie goed ontvangen dichtbundels. Brouwers werk verscheen in bloemlezingen, tijdschriften en feuilletons. Zijn werk is een aantal keren bekroond of genomineerd. Thema’s als verwantschap, ontwikkeling, intimiteit en identiteit vormen een rode draad in zijn werk. Als theatermaker toerde hij jarenlang met muziektheater rondom Jacques Brel. De komende jaren zullen we volgens Brouwer vooral nieuw proza van zijn hand kunnen verwachten.
Vanaf 2024 is Uitgeverij Nobelman de uitgever van het werk van Peter Brouwer. Zijn roman met de werktitel IJzel staat gepland voor 2026.
Over Op alles wat ik ben (2024):
‘Brouwer laat fijntjes zien dat men zich ook buiten de kerk dient te hoeden voor verlossers.’
Literair criticus Arjan Peters (HP De Tijd en Argus)
‘Een overtuigende vrouw onder een fijne mannelijke pen.’
Schrijver, dichter en vertaler Paul Gellings
‘Overal zijn Ellens, vrouwen die willen ontsnappen aan het verleden, met ambities en verlangens. In ongemakkelijke en overtuigende scènes komt deze Ellen tot leven.’
Schrijver, journalist en regisseur Bas Steman
Foto: links auteur Peter Brouwer, rechts uitgever Gerrit Brand