PETER BROUWER (Eindhoven, 1965) is schrijver, vertaler en theatermaker. Hij studeerde Duitse Taal- en Letterkunde in Utrecht.


In februari 2024 verschijnt zijn nieuwe roman Op alles wat ik ben, bij uitgeverij In de Knipscheer. Eerder verschenen bij dezelfde uitgever Het oog van de kraanvogel en Het Siamees moment. Eerder publiceerde hij drie dichtbundels: Landdieren, Mascara (Uitgeverij P, Leuven 2011 resp. 2014) en Brief aan wie niet bestaat (Uitgeverij In de Knipscheer, Haarlem 2016). Zijn poëzie verschijnt regelmatig in bloemlezingen en in landelijke tijdschriften.
Brouwers werk is een aantal keren bekroond of genomineerd. Van Mascara werden gedichten opgenomen in ‘De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2015’.
Daarnaast is Brouwer actief als muzikant/theatermaker. In die laatste hoedanigheid toerde hij de afgelopen jaren in Nederland en Vlaanderen met muziektheater rondom Jacques Brel en recentelijk met het soloprogramma Spagaat. Momenteel geeft hij vooral lezingen en andere promotieactiviteiten in het kader van zijn nieuwe roman, over schrijven, thematiek en actualiteiten. Hij treedt op in theaters, op tal van podia, voor middelbare scholen, academies, meet & greets en schrijf- en leesclubs.

Publicaties:

Romans:
Op alles wat ik ben (In de Knipscheer, Haarlem 2024)
Het oog van de kraanvogel (In de Knipscheer, Haarlem 2021)
Het Siamees moment (In de Knipscheer, Haarlem 2017)

Dichtbundels:
Brief aan wie niet bestaat (In de Knipscheer/Uitgeverij P, Haarlem/Leuven 2016)
Mascara (Uitgeverij P, Leuven 2014)
Landdieren (Uitgeverij P, Leuven 2011)