Michael Abspoel en Peter WJ Brouwer maken een theaterprogramma rondom Jacques Brel – in gedichten, verhalen en muziek

Het is dit jaar 35 jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Reden voor een eerbetoon. Met vriend en televisiemaker Michael Abspoel (de stem van ‘Man bijt hond’) werk ik momenteel aan een theaterprogramma rondom Brel. Een programma over Jacques Brel maken leidt onherroepelijk tot de kritische vraag: ‘Maar wat gaan jullie dan doen met Brel?’

Toen Michael en ik samen kwamen en onze bewondering voor hem uitspraken, begonnen we onwillekeurig te praten over periodes in onze levens, de goede en de kwade. En welke rol Brel hierin steeds bleek te spelen. Soms luisterden we tijden niet naar Brel. Maar altijd kwam hij weer op ons pad, en dan trokken we weer een LP uit de kast. Steeds waren er nummers die ons inspireerden, troostten, hoop en levenslust gaven.

De vraag werd dus niet, wat gaan wij met Brel doen, maar: wat heeft Brel met ons gedaan? Momenteel werken Michael en ik aan een programma waaraan we aan de hand van persoonlijke verhalen vertellen wat Brel voor ons betekent. Het programma bevat o.a. gedichten uit mijn volgende bundel, die volgend jaar zal verschijnen. Daarnaast zullen we live muziek brengen: Michael zingt een groot aantal chansons van Brel. Aangezien ik jaren terug als pianist Brel-repertoire in het theater heb gebracht, begeleid ik Michael op piano en accordeon. Meer nieuws volgt!

Brel-repetitie 22 juni

Brel-repetitie 20 sept  1

Brel-repetitie 5 juni - 3

Brel-repetitie 5 juni - 1

Michael - Richard - Peter

Michael - Roland - Peter

Peter - Daphne - Michael